Κύμινα : Εξ αποστάσεως εκπαίδευση για σχολεία

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΞΙΟΥ
Αγαπητοί γονείς – κηδεμόνες
Σε μια δύσκολη για όλους περίοδο, που ευχόμαστε να είναι όσο το δυνατό συντομότερη, γίνεται προσπάθεια από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου να αποκτήσουν την εκπαιδευτική και διδακτική επαφή με τα παιδιά.
Ο τρόπος που μπορεί να γίνει αυτό είναι η εξ αποστάσεως επικοινωνία εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών, με τα όποια μέσα είναι διαθέσιμα. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο οι μαθητές να αποκτήσουν ηλεκτρονική διεύθυνση (email) σε ένα κοινό διαδικτυακό τόπο.
Ο ενδεικνυόμενος διαδικτυακός τόπος είναι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο ( sch.gr ). Εδώ οι μαθητές μπορούν να εγγραφούν και να αποκτήσουν email και κατόπιν το σχολείο να δημιουργήσει «Ηλεκτρονική Τάξη». Επίσης δίνονται και άλλες δυνατότητες όπως αυτές περιγράφονται στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου.
Την ευθύνη για την εγγραφή μαθητή μαθήτριας στο sch.gr την έχει ο γονέας – κηδεμόνας.
Η διαδικασία εγγραφής περιέχεται, βήμα-βήμα, στο σύνδεσμο: https://register.sch.gr/students/
Για να γίνει σωστά η εγγραφή ο γονέας – κηδεμόνας πρέπει να έχει στη διάθεσή του τα στοιχεία του μαθητή (περιέχονται στον έλεγχο τετραμήνου) καθώς και το email του ίδιου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Στο πεδίο όπου θα ζητηθεί το σχολείο του μαθητή πρέπει να γραφεί: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΥΜΙΝΩΝ και να γίνει αριστερό κλικ όταν εμφανιστεί το σχολείο στην πτυσσόμενη λίστα.
Μετά την απόκτηση του email του παιδιού ενημερώνετε το σχολείο στο:
mail@gym-kymin.thess.sch.gr αναφέροντας τα εξής στοιχεία του μαθητή/τριας:
ΟΝΟΜΑ ΕΠΙΘΕΤΟ ΤΑΞΗ ΤΜΗΜΑ και το νέο email του/της στο sch.gr
Παρακαλείσθε όπως:
• ανοίγετε τα ηλεκτρονικά μηνύματα που αποστέλλονται από το σχολείο ή μεμονωμένα από τους εκπαιδευτικούς και ενημερώνετε τα παιδιά.
• Επισκέπτεστε την ιστοσελίδα http://gym-kymin.thess.sch.gr/autosch/joomla15/ του Γυμνασίου Αξιού και ενημερώνεστε:
Αρχική σελίδα – θεματική ενότητα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *