Κοροναϊός : Ένα βήμα πριν από την απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα

Ενα βήμα πριν από τη γενική απαγόρευση κυκλοφορίας βρίσκεται η Ελλάδα. Είτε γιατί το Σαββατοκύριακο που έρχεται πολλοί θα ξεχυθούν σε πάρκα και παραλίες αδιαφορώντας για τις εντολές που έχουν δοθεί, είτε γιατί οι επιστήμονες περιμένουν μεγάλο κύμα κρουσμάτων, η κυβέρνηση δηλώσει έτοιμη για όλα.

Τα όπλα στη φαρέτρα του Κυριάκου Μητσοτάκη και των ειδικών που διαχειρίζονται την κρίση του κοροναϊού, έχουν λιγοστέψει.

Τι έχει μείνει; Απαγόρευση κυκλοφορίας, παρά μόνο για όποιον πηγαίνει στη δουλειά ή για ψώνια ή το φαρμακείο.

Επίσης, αναστολή δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και μόνο κάποιες γραμμές του μετρό και των λεωφορείων θα λειτουργούν.

Αλλά και αναστολή των ακτοπλοϊκών συνδέσεων με τα νησιά της χώρας προκειμένου να αποτραπεί μαζική φυγή από τις πόλεις.

To πρώτο αυστηρό βήμα έγινε με την απόφαση να ταξιδεύουν στα νησιά μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι αυτών κι όχι όσοι ζουν π.χ. στην Αθήνα και θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους ή να κάνουν διακοπές.

Οσο δε πλησιάζουμε προς το Πάσχα, όπου πολλοί θα θελήσουν να φύγουν από την Αθήνα και τις άλλες πόλεις, δεν αποκλείεται να υπάρξει και αποκλεισμένος δρόμων προκειμένου να «μπλοκαριστούν» εκδρομείς προς την επαρχία και να αποφευχθεί περαιτέρω διασπορά του κοροναϊού.

Ηδη αποφασίστηκαν περιπολίες της Αστυνομίας όπου με μεγάφωνα θα ενημερώνουν τον κόσμο που συνωστίζεται σε σημεία της υπαίθρου.

Η απόφαση για απαγόρευση κυκλοφορίας είναι το έσχατο μέτρο, λένε στην κυβέρνηση, όμως, όλα δείχνουν ότι βρίσκεται πολύ κοντά. «Ισως και από Δευτέρα», τονίζουν κάποιοι που ερμηνεύουν το αυστηρό μήνυμα που έστειλε σε όλους ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του.

Πλέον η έκκληση «μείνετε σπίτι» παίρνει χαρακτήρα εντολής καθώς τα νέα από το μέτωπο των κρουσμάτων ενδεχομένως να μην είναι καλά τα επόμενα 24ωρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *