Αστυνομικά : 89 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση μέσα σε μια μέρα!

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά συνολικά 89 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση βεβαίωσαν χθες αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργούν μετά την καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας που ισχύει από το πρωί της Δευτέρας, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 87 από αυτούς δεν είχαν μαζί τους το απαραίτητο έγγραφο μετακίνησης ούτε είχαν στείλει sms για να μετακινηθούν, ενώ οι δύο πιάστηκαν να κάθονται σε πάρκα.

Συνολικά σε όλη τη χώρα βεβαιώθηκαν 1.113 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα

Επίσης, συνελήφθησαν δύο άτομα στην Πιερία τα οποία άνοιξαν τα καταστήματά τους παρά τη σχετική απαγόρευση. Πρόκειται για ένα καφενεία και ένα κατάστημα λιανικού εμπορίου.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει:

“Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Πέμπτη 26 Μαρτίου:

για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν (1.113) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα , ως ακολούθως:
(344) στην Αττική,
(92) στην Κρήτη,
(90) στα Ιόνια Νησιά,
(89) στη Θεσσαλονίκη,
(85) στη Δυτική Ελλάδα,
(73) στην Πελοπόννησο,
(70) στην Ήπειρο,
(63) στην Κεντρική Μακεδονία,
(55) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(42) στη Στερεά Ελλάδα,
(40) στη Θεσσαλία,
(32) στο Βόρειο Αιγαίο,
(30) στο Νότιο Αιγαίο και
(8) στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί (4.063) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν (7) παραβάσεις και συνελήφθησαν (7) άτομα, ως ακολούθως:
(3) στο Νότιο Αιγαίο,
(1) στην Αττική,
(2) στην Κεντρική Μακεδονία και
(1) στην Κρήτη.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (271) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (280) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας”.