ΣΠΟΡ : Πάει για Ιούλιο το τέλος της σεζόν στην Ευρώπη -Τι θα γίνει στην Ελλάδα

Τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στους επικεφαλής των ευρωπαϊκών λιγκών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη με μοναδικό και κορυφαίο θέμα την πανδημία του κορωνοϊού και πως θα συνεχιστούν τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα.

Από τις διαβουλεύσεις γίνεται σιγά-σιγά σαφές ότι το να ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις ως τις 30 Ιουνίου, αποτελεί σενάριο που δεν μοιάζει ρεαλιστικό. Έτσι, λοιπόν, όλοι συνηγόρησαν ότι προκειμένου να ολοκληρωθεί η σεζόν θα πρέπει να παραταθεί η αγωνιστική περίοδος ως και τα τέλη Ιουλίου.

Οπως μεταφέρει ο SPORTFM, είναι σαφές ότι οι ευρωπαϊκές λίγκες ψάχνουν έναν κεντρικό τρόπο, μια συνολική λύση, που θα τους αφορά όλους. Όπως, μάλιστα, ειπώθηκε στην σημερινή τηλεδιάσκεψη: «Παγκόσμια η κρίση, παγκόσμια πρέπει να είναι και η λύση». Αυτό, βέβαια, θα γίνει ανάλογα και με τις ιδιαιτερότητες κάθε χώρας, όπως το πόσες αγωνιστικές απομένουν στο κάθε πρωτάθλημα και φυσικά σε τι επίπεδο έχει χτυπήσει την κάθε χώρα η πανδημία. Σε αυτό το κομμάτι, η Ελλάδα, φαίνεται να βρίσκεται σε καλύτερο επίπεδο από άλλες λίγκες. Η κεντρική ιδέα είναι πλέον ξεκάθαρη: Όλοι μαζί, να βρουν τον καλύτερο τρόπο και να εξαντλήσουν τις πιθανότητες, για να ολοκληρωθούν όλα τα πρωταθλήματα και οι διοργανώσεις.Τι ισχύει στην Ελλάδα

 

Τι ισχύει στην Ελλάδα

Σε επίπεδο Ελλάδας, στα μέσα της επόμενης εβδομάδας ή ως το τέλος της, θα πραγματοποιηθεί και τηλεδιάσκεψη μεταξύ των ΠΑΕ της Super League, για ενημέρωση, συζήτηση και αξιολόγηση της κατάστασης, και όχι απαραιτήτως για να παρθούν αποφάσεις. Η Super League, δηλαδή, καλύπτεται και από τον ΚΑΠ για να τραβήξει το πρωτάθλημά της ως τα μέσα του καλοκαιριού. Ειδικότερα, το άρθρο αναφέρει: «Σε περίπτωση που αγώνες πρωταθλήματος δεν τελειώσουν μέχρι τις 30 Ιουνίου κάθε χρόνου, λόγω εκκρεμοδικίας ενώπιον των αρμοδίων οργάνων, ή οιουδήποτε άλλου λόγου, επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση, η διεξαγωγή των υπολοίπων αγώνων του πρωταθλήματος με παράταση της αγωνιστικής περιόδου όχι πέραν της 10ης Ιουλίου, μετά από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ».