Περιφέρεια : Χαμός στην περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας για τις λαϊκές αγορές

Οριακές καταστάσεις έζησαν όλοι οι εμπλεκόμενοι με την λειτουργία των λαϊκών αγορών στον νομό, αλλά και ευρύτερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Οι συνδικαλιστές του κλάδου είχαν αποφασίσει αποχή μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αφού η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας, αδυνατούσε να βγάλει τις λίστες με τις οποίες θα εργάζονταν.

Να υπενθυμίσουμε, πως με βάση το νόμο, ελέω κορονοϊου, στις λαϊκές αγορές προσέρχονται οι μισοί από τους πωλητές για να έχουν οι πάγκοι τους πέντε μέτρα απόσταση.

Οι συνδικαλιστές ήταν πυρ και μανία με τη διεύθυνση λαϊκών αγορών της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας, αφού αργούσε να κάνει τη σχετική κλήρωση, για λόγους που όταν τελειώσει αυτή η περιπέτεια θα πρέπει να εξηγηθούν. Αλλά και όταν έκανε τις κληρώσεις έβγαζε περίεργα αποτελέσματα αφού τυχεροί αναδεικνύονταν άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει το επάγγελμα, συνταξιούχοι ακόμη και πεθαμένοι, Προφανώς οι λίστες δεν έχουν ανανεωθεί τα τελευταία χρόνια…

H Θεσσαλονίκη θα είχε μείνει χωρίς λαϊκές αγορές και χρειάστηκε η παρέμβαση της αντιπεριφερειάρχη Βούλας Πατουλίδου η οποία μόνη της ανέλαβε να λύσει το ζήτημα. Τελικά βρέθηκε μία κάποια λύση, που δεν ικανοποιούσε πλήρως τους εργαζόμενους στις λαϊκές αγορές, αλλά αποφάσισαν να κάνουν πίσω και έτσι από σήμερα λειτουργούν κανονικά.

Πάντως είναι περίεργο πως για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα υπήρξε χαρακτηριστική αδράνεια από την πλευρά της περιφέρειας. Όλος αυτός ο κόσμος από που θα αγόραζε φρούτα και λαχανικά αλλά και με τι τιμές; Διότι το προηγούμενο Σάββατο, που έμειναν κλειστές οι λαϊκές αγορές της χώρας, κάποιοι έκαναν πάρτι στην τσέπη του καταναλωτή…

 

Home