ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗ : Δήλωση για συμμετοχή των μαθητών και αποφοίτων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΔΙΑΒΑΤΩΝ

Με εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας που εκδόθηκαν τη Παρασκευή 27 Μαρτίου ανακοινώθηκαν οι προθεσμίες και ο τρόπος υποβολής της Αίτησης – Δήλωσης για συμμετοχή των μαθητών και αποφοίτων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2020 για όσους θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτές, τόσο με το Νέο, όσο και με το Παλιό Σύστημα.

Ειδικά για φέτος και εξαιτίας της συνεχιζόμενης κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω του κορονοϊού Covid- 19, η Δήλωση – Αίτηση θα συμπληρωθεί ηλεκτρονικά από τους ενδιαφερόμενους και θα σταλεί με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στα σχολεία προκειμένου να γίνει η καταχώρηση στο πληροφοριακό σύστημα my school από το σχολείο.
Οι υποψήφιοι (μαθητές και απόφοιτοι), από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου μέχρι και την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020, έχουν την υποχρέωση να συμπληρώσουν τα απαραίτητα πεδία στην προ συμπληρωμένη Αίτηση – Δήλωση την οποία μπορούν να κατεβάσουν από την ιστοσελίδα (site) του Υπουργείου Παιδείας πατώντας τους συνδέσμους ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ/ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ/
(https://www.minedu.gov.gr/exetaseis-2/to-thema-exetaseis) και στη συνέχεια θα τη στείλουν με e-mai στο σχολείο για την καταχώρηση της.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ – ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

• Για τους μαθητές της Γ΄ τάξης, το πρωί της Δευτέρας, θα σταλούν στο e-mail επικοινωνίας των κηδεμόνων τους η εγκύκλιος, το υπόδειγμα αίτησης και οι διευκρινιστικές οδηγίες.
• Οι απόφοιτοι προηγουμένων ετών μπορούν να επικοινωνούν με το σχολείο για περισσότερες διευκρινήσεις σχετικά με τον τρόπο απόκτησης, συμπλήρωσης και κατάθεσης της δήλωσης είτε με το Νέο είτε με το Παλαιό Σύστημα.
• Το τηλέφωνο επικοινωνίας με το σχολείο (πρωινές ώρες 8.30 με 14.00) είναι το 23330 22025 και το mail στο οποίο μπορούν να απευθύνονται για ερωτήσεις και την αποστολή της δήλωσης είναι το: 1lykalndr@sch.gr.
• Στους μαθητές μέσα από την πλατφόρμα της σύγχρονης από απόσταση εκπαίδευσης (Cisco Webex Meetings) θα γίνει ενημέρωση από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς για τη διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής της δήλωσης με το πρόγραμμα που θα τους σταλεί άμεσα στο mail τους.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΔΙΑΒΑΤΩΝ