Θύμα του κορωνοϊόυ και στην ΒΙΠΕ Σίνδου με ένα νεκρό

Ο κορωνοϊός «χτύπησε» επιχείρηση της ΒΙΠΕ Σίνδου, καθώς ένας εργάτης κατέληξε μετά από μάχη με τον ιό, ενώ ένας ακόμη νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ.

Ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Χάρης Κυπριανίδης όμως καταγγέλλει
ότι, όχι μόνο δεν ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για καραντίνα σε συναδέρφους των κρουσμάτων, αλλά και ότι από Τρίτη η επιχείρηση στη Σίνδο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

Μάλιστα, η αστυνομία και οι υγειονομικές αρχές πήγαν στο εργοστάσιο και μέτρησαν τις θερμοκρασίες των εργαζομένων, χωρίς να κάνουν περαιτέρω εξετάσεις. «Δύο ήταν τα κρούσματα στη συγκεκριμένη επιχείρηση, ο 52χρονος που δυστυχώς κατέληξε και ένας ακόμη συνάδερφος που νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή στο ΑΧΕΠΑ», σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΚΘ.

«Η αστυνομία και οι υγειονομικές αρχές πήγαν σήμερα στην επιχείρηση και έπαιρναν τη θερμοκρασία
από τους εργαζομένους, ενώ από όσο ξέρουμε το εργοστάσιο θα παραμείνει κλειστό τη Δευτέρα λόγω πένθους και από την Τρίτη θα συνεχίσει τη λειτουργία του κανονικά, σε αντίθεση με άλλα εργοστάσια
που ανέστειλαν τη λειτουργία τους μετά από κρούσματα στο εργατικό δυναμικό τους», συμπλήρωσε.

Επίσης, όπως μας εξήγησε ο κ. Κυπριανίδης, η διαδικασία της ιχνηλάτησης του συγκεκριμένου κρούσματος, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ με επιτυχία. «Τώρα γίνονται έρευνες από τον ΕΟΔΥ για το
τι πήγε λάθος και δεν έχει ελεγχθεί κανένας από τον περίγυρο του κρούσματος, που δυστυχώς
κατέληξε.

Πάντως δεν βλέπουμε να ισχύουν για τη συγκεκριμένη επιχείρηση ως τώρα, τα προβλεπόμενα
μέτρα που ισχύουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις», ολοκλήρωσε.

typosthess