ΈΚΤΑΚΤΟ – Ελεύθερο ΒΗΜΑ : Επιστολή για το ΚΕΚ ΝΕΦΕΛΗ !

 

Από τον δημοτικό σύμβουλο και Αντιδήμαρχο  Χαλκηδόνος Λουκά Ευσταθιάδης πήραμε και δημοσιεύουμε την ποιο κάτω επιστολή για το ΚΕΚ ΝΕΦΕΛΗ

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ :

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΘΕΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΤΗ ΔΕΔΥΘ ΝΕΦΕΛΗ

Ως Δημοτικός Σύμβουλος και ως Αντιδήμαρχος δέχθηκα παράπονα και ερωτήματα από δημότες για την προκήρυξη θέσης Διευθυντή στη Νεφέλη.

Διαβάζοντας την προκήρυξη διαπίστωσα τα εξής :

  1. Εν μέσω κρίσης της πανδημίας συγκλήθηκε το υφιστάμενο ΔΣ της Νεφέλη στις 26 Μαρτίου 2020 και αποφάσισε να προκηρύξει θέση Διευθυντή η οποία είναι κενή από το Σεπτέμβριο.

  2. Η προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών ορίζεται αυστηρά εντός 10 ημερών μεταξύ 8 και 17 Απριλίου.

  3. Η συνέντευξη μοριοδοτείται ως 40 μόρια ενώ το διδακτορικό 20 και το πτυχίο 15 μόρια….!!!

Επειδή :

Α. Η θέση του Διευθυντή είναι κενή εδώ και πολλούς μήνες.

Β. Βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας όπου ακόμη και η Βουλή των Ελλήνων συνεδριάζει με τηλεδιασκέψεις, όπου έχουν κλείσει δικαστήρια και δημόσιες υπηρεσίες και είναι παραδεκτό ότι η πλήρωση της θέσης του Διευθυντή δεν είναι επείγουσα σε μια τέτοια χρονική στιγμή και ότι δεν υπήρχε  επείγων λόγος να συνεδριάσουν τα μέλη του ΔΣ της Νεφέλη εν μέσω τέτοιας συγκυρίας.

Γ. Εν μέσω κρίσης οι δημότες και πολλοί ενδιαφερόμενοι δεν μπόρεσαν να πληροφορηθούν για την συγκεκριμένη  προκήρυξη αλλά και η κατάθεση δικαιολογητικών ορίστηκε στην περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας.

Δ. Η σημερινή διοίκηση είναι επί προθεσμία, προέρχεται από τις εκλογές του 2014 και  πολύ σύντομα θα αντικατασταθεί.

Ε. Οι αποφάσεις της σημερινής διοίκησης πιθανά τελούν υπό αίρεση αφού σύμφωνα με την γνωμάτευση της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας εκλέχθηκε με νόμο που δεν είχε ισχύ.

Για όλα αυτά ζητώ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ, να αποσυρθεί τώρα η υφιστάμενη προκήρυξη και να επανέλθει όταν τελειώσει η κρίση με τη νέα διοίκηση που θα εκλεγεί σύντομα. Σε κάθε περίπτωση να μην ισχύσει η μοριοδότηση της συνέντευξης με 40 μόρια.

Για το θέμα θεώρησα καθήκον μου να επικοινωνήσω και με το Δήμαρχο κ. Αναγνωστόπουλο από τον οποίο ζήτησα και του ζητάω και δημοσίως όπως και από τον Δήμαρχο ΔΕΛΤΑ κ. Ιωαννίδη να παρέμβουν και οι δύο τους άμεσα στο Συμβούλιο της Νεφέλη και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Σαραφίδη ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΑΜΕΣΑ την ανάκληση της συγκεκριμένης προκήρυξης και τον περιορισμό των αποφάσεων της σημερινής διοίκησης της Νεφέλη μόνο σε επείγοντα λειτουργικά ζητήματα. Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση και των δυο Δημάρχων να παρέμβουν άμεσα στο ζήτημα αυτό.

 

Ευσταθιάδης Λουκάς,  Αντιδήμαρχος – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Χαλκηδόνος