Τοπικά ΔΕΛΤΑ : Οικογένειες του Δήμου Δέλτα πήραν είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ

Περισσότερες από 1600 οικογένειες του Δήμου Δέλτα πήραν είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Δέλτα.

Με απόφαση του Δημάρχου και την ευθύνη της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής η διανομή άρχισε για τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ και έγινε ξεχωριστά σε κάθε δημοτική κοινότητα. Επιλέχθηκαν χώροι και κλήθηκαν οι δικαιούχοι να παραλάβουν τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας που έχει ορίσει το Υπουργείο Υγείας . Στη διανομή τροφίμων συμμετείχαν εκτός από τους υπαλλήλους και πολλοί εθελοντές.

Για τους ηλικιωμένους η διανομή έγινε κατ οίκον από υπαλλήλους του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι .

Συνολικά μοιράστηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε 3350 ωφελούμενους .

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μοίρασε τρόφιμα σε επιπλέον 400 οικογένειες για τις οποίες κρίθηκε ότι πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια για να παραλάβουν δωρεάν τρόφιμα για το Πάσχα.

«Για εμάς προτεραιότητα έχει ο Άνθρωπος και σε αυτή τη λογική εργαζόμαστε απρόσκοπτα για την στήριξη των πολιτών των μοναχικών ανθρώπων και των οικογενειών που έχουν αυξημένες ανάγκες. Η αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο είναι πιο επιβεβλημένη από κάθε άλλη φορά αυτές τις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε λόγω του κορονοϊού. Είμαστε δίπλα σε όλους τους πολίτες και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε ενισχύοντας τους με ότι μέσα διαθέτουμε. Δεν θέλουμε να αφήσουμε κανένα σπίτι χωρίς τρόφιμα για το Πάσχα γι’ αυτό αποφασίσαμε να διευρύνουμε τον κατάλογο των δικαιούχων βάζοντας σε αυτόν επιπλέον άτομα τα οποία δεν καλύπτονται από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ άλλα έχουν ανάγκη βοήθειας όπως προκύπτει από τα στοιχεία των κοινωνικών υπηρεσιών» τόνισε ο δήμαρχος Δέλτα και ευχήθηκε σε όλους του δημότες Καλή Ανάσταση.

Η διοίκηση του Δήμου Δέλτα σχεδιάζει να συνεχίσει την διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου και μετά το Πάσχα.