Δήμος ΔΕΛΤΑ – Ιωαννίδης : Ο Γολγοθάς του νέου ιού και η Ανάσταση της κοινωνίας

ΤΟΥ : ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ( δήμαρχος ΔΕΛΤΑ)

Η Εβδομάδα των Παθών και η Ανάσταση, που συμπυκνώνει την πεμπτουσία της πίστης μας, βρίσκει τη χώρα και το λαό μας, στο επίκεντρο μιας μεγάλης δοκιμασίας εθνικής, υγειονομικής, οικονομικής και κοινωνικής. Πρόκληση για τις αντοχές του καθένα αλλά κυρίως τις συλλογικές.

Στον Έβρο και τα νησιά μας, η Ελλάδα κρατάει την ευρωπαϊκή άμυνα. Αναχαιτίζει το διαρκές εναλλασσόμενο σχέδιο αποσταθεροποίησης της ίδιας και της Ευρώπης.

Ταυτόχρονα, μαζί με όλη την παγκόσμια κοινότητα, βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο αντιμετώπισης της φονικής  πανδημίας. Δοκιμαζόμαστε όλοι, διανύουμε μαζί, ο καθένας με τον τρόπο του, την προσωπική και συλλογική πορεία προς τη συμβολική και ουσιαστική Ανάσταση.

Οι άμυνες σε όλα τα μέτωπα δοκιμάζονται και αντέχουν. Το αποδείξαμε άλλοτε και πρόσφατα, τη δεκαετία της  οικονομικής κρίσης, ότι μπορούμε, θέλουμε και μάθαμε να ξεπερνάμε τις πιο αντίξοες καταστάσεις.

Έχουμε διαμορφώσει πλέον νέο κοινωνικό συλλογικό ήθος στις αντιδράσεις μας, με ομόθυμη προσήλωση στον κοινό σκοπό προστασίας της ανθρώπινης ζωής και της πατρίδας.

Όμως καθημερινά γίνονται φανερές οι παρενέργειες στην οικονομία. Είναι το ζήτημα της επόμενης μέρας, που πρέπει να μας βρει έτοιμους από τώρα.

Στην κατεύθυνση αυτή επεξεργαζόμαστε πρωτοβουλίες στήριξης της τοπικής οικονομίας, επιχειρήσεων και επαγγελματιών σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς τους.

Η επανεκκίνηση της οικονομίας θα είναι λιγότερο δύσκολη, με την κοινωνία ενωμένη, με δίκαιη  κατανομή των επιπτώσεων, διάθεση συνεννόησης και πνεύμα αλληλεγγύης. Η κοινωνία έχει δείξει ότι θέλει και μπορεί να κάνει πράξη την υπέρβαση.

Η τοπική αυτοδιοίκηση αποδεικνύει ξανά ότι βρίσκεται δίπλα στον πολίτη στις πιο μεγάλες δοκιμασίες, όπως και στην περίοδο της οικονομικής κρίσης. Ανταποκρίνεται στο ρόλο στυλοβάτη της τοπικής κοινωνίας ξεπερνώντας τις όποιες ελλείψεις σε μέσα, πόρους και προσωπικό.