ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ : Μερίδες  μαγειρεμένου φαγητού σε ευπαθείς οικογένειες πρόσφερε ο Δήμος Δέλτα στα Κύμινα και τα Νέα Μάλγαρα

 Ο Δήμος Δέλτα  και η Περιφέρεια, στο πλαίσιο των πολιτικών που εφαρμόζουν για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του νέου κορονοϊού, ένωσαν τις δυνάμεις τους για την υποστήριξη των ανθρώπων που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες μέσα από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Δ. Δέλτα: Φαγητό σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη (ΦΩΤΟ ...

Οι μερίδες φαγητού μοιράστηκαν σε συνεννόηση με τον ιερέα της ενορίας των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Κυμίνων πατέρα Χρήστο και με τη βοήθεια των υπαλλήλων του ΚΠΟΔΔ.

Τα γεύματα παραδόθηκαν από τον πρόεδρο του ΚΠΟΔΔ Βαγγέλη Χαλβατζή και την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου δήμου Δέλτα Χρύσα Γεωργιάδου.

Στη συνάντηση με τον ιερέα της ενορίας πατέρα Χρήστο συζητήθηκε ένα ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας για την παροχή βοήθειας των δημοτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και πλήττονται ακόμη περισσότερο αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

«Η διοίκηση του δήμου Δέλτα και ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης είναι στο πλευρό όλων των πολιτών με προτεραιότητα την στήριξη τους και την βελτίωση της καθημερινότητας τους.  Με πράξεις και σχέδιο που καταρτίζεται με επιπλέον προγράμματα για την στήριξη των ευπαθών ομάδων έχουμε σαν στόχο να καλύψουμε τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων που μας χρειάζονται ακόμη περισσότερο αυτές τις δύσκολες στιγμές.  Ευχαριστούμε την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την καθοριστική βοήθεια τον ΚΠΟΔΔ και τους υπαλλήλους του «βοήθεια στο σπίτι» για την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας» τόνισε η πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου Χρύσα Γεωργιάδου και ευχαρίστησε τον πατέρα Χρήστο για την συνεργασία της εκκλησίας στη στήριξη των πολιτών.

«Οι ευπαθείς ομάδες του δήμου Δέλτα είναι στο επίκεντρο των ενεργειών του ΚΠΟΔΔ που με την καθοδήγηση του δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη σχεδιάζει και εφαρμόζει ένα πλάνο αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών με γνώμονα την στήριξη όλο και περισσότερων πολιτών που ανήκουν προσωρινά ή μόνιμα στις ευπαθείς ομάδες. Η επιδημία του κορονοϊού προκάλεσε την αύξηση του αριθμού των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη τη στήριξη μας και προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε» τόνισε ο πρόεδρος του ΚΠΟΔΔ, Βαγγέλης Χαλβατζής.

Από την πλευρά του ο ιερέας της ενορίας τόνισε την ανάγκη συνεργασίας δήμου – εκκλησίας και ευχαρίστησε την κ Γεωργιάδου και τον κ Χαλβατζή για την στήριξη τους.

Το επόμενο διάστημα θα γίνει διανομή φαγητού σε άλλες κοινότητες του δήμου Δέλτα.

Το πρόγραμμα που υλοποιείται σε συνεργασία με την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καλύπτει την παροχή μεσημεριανού και βραδινού γεύματος από τις 27 Απριλίου έως και τις 15 Μαΐου σε οικογένειες και μεμονωμένα άτομα που υποστηρίζονται από το «Βοήθεια στο Σπίτι». Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος προβλέπεται και μία διανομή ξηρών τροφίμων.