ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ : Τράπεζα εθελοντών σε όλες τις δημοτικές κοινότητες 

Ο δήμος Δέλτα σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Πολιτιστικό Οργανισμό Δέλτα δημιουργεί Τράπεζα εθελοντών σε όλες τις δημοτικές κοινότητες

Ο ΚΠΟΔΔ φιλοδοξεί να συγκεντρώσει όλους τους συμπολίτες μας που κατά καιρούς έχουν βοηθήσει στο έργο του Δήμου και των Κοινωνικών υπηρεσιών, παρέχοντας τις υπηρεσίες τους αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο το αίσθημα αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας.

Η ανταπόκριση των εθελοντών στη διανομή τροφίμων κατ΄ οίκον αυτήν την δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω κορονοϊού ήταν σημαντική για την διεκπεραίωση του έργου του δήμου, του ΚΠΟΔΔ και των κοινωνικών υπηρεσιών. Κάτω από αυτό το πρίσμα αποφασίστηκε η δημιουργία τράπεζας δεδομένων εθελοντών από την οποία θα αντλείται δυναμικό ανάλογα με την περίσταση.

Ο ΚΠΟΔΔ και ο Δήμος Δέλτα ζητούν από τους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία και να συνεχίσουν να δείχνουν απρόσκοπτα την αλληλεγγύη τους προς τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Παράλληλα οι εθελοντές προγραμματίζεται να αξιοποιηθούν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες καθώς και σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

Για την καταγραφή των εθελοντικών ομάδων δημιουργείται μια βάση δεδομένων στην οποία θα περιγράφονται τα στοιχεία των εθελοντών και ανάλογα με το επάγγελμα τους ή την κατάρτιση τους θα επιλέγονται ανάλογα με τις ανάγκες  που θα προκύπτουν και μετά από συνεννόηση μαζί τους θα γίνεται η ενημέρωση για την βοήθεια που θα παρέχουν.

Με αυτόν τρόπο θα δημιουργηθεί ένα οργανωμένο σύστημα αλληλεγγύης που θα έχει ως μοναδική αποστολή την εξυπηρέτηση των δημοτών του Δήμου Δέλτα.

Οι εθελοντές που επιθυμούν να συμμετέχουν χρειάζεται να συμπληρώσουν την αίτηση  που ακολουθεί