ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ : Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη  Δημόσιας Υγείας Χρήστο Μήττα είχε ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη  Δημόσιας Υγείας Χρήστο Μήττα είχε ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης στο Δημαρχείο

Σκοπός της συνάντησης ήταν η αντιμετώπιση του προβλήματος των κουνουπιών που αυτό το διάστημα έχει λάβει μεγάλες  διαστάσεις στις κοινότητες του δήμου.

Ο Δήμαρχος Δέλτα εξήγησε στον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας  Υγείας ότι χρειάζεται ακόμη πιο εντατική προσπάθεια για την όσο δυνατόν καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του φαινομένου και ζήτησε από τον κ Μήττα εντατικότερους ψεκασμούς εδάφους σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Δέλτα.

«Με τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας κ Χρήστο Μήττα συζητήσαμε τη δυνατότητα άμεσης εκπόνησης πρόσθετου σχεδίου για τον ψεκασμό των αστικών περιοχών των  κοινοτήτων του δήμου Δέλτα  ώστε να καταφέρουμε να μετριάσουμε  το πρόβλημα πολλαπλασιασμού των κουνουπιών στις κατοικημένες περιοχές όλους του Δήμου Δέλτα» τόνισε ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης και ευχαρίστησε  τον κ Μήττα για την άμεση ανταπόκριση του.

«Είμαστε σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Δέλτα για να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση των κουνουπιών στην περιοχή» δήλωσε ο κ Μήττας  τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έχει την αρμοδιότητα υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών στην περιοχή ευθύνης της.

Στο μεταξύ  ο δήμος Δέλτα ανακοίνωσε προς ενημέρωση των δημοτών μέτρα πρόληψης  για τα κουνούπια στα σπίτι και τις αυλές.

-Δεν επιτρέπεται η ρίψη ακάθαρτων νερών και απορριμμάτων ανεξέλεγκτα. Τα ακάθαρτα νερά να απορρίπτονται στην αποχέτευση

-Να απομακρύνουμε τα στάσιμα νερά από λεκάνες, βάζα, πιατάκια γλαστρών κλπ

Να μην αφήνουμε τροφές κατοικίδιων και νερά καθώς είναι εστίες συγκέντρωσης κουνουπιών

Καθαρίζουμε τα φύλλα που μαζεύονται στις υδρορροές.

Ποτίζουμε κατά προτίμηση το πρωί και με προσοχή να μένουν λιμνάζοντα νερά στις αυλές .