ΔΗΜΟΣ Δέλτα : Συνάντηση για να ξεμπλοκάρουν έργα υποδομής στο Δήμο Δέλτα

Π.Κ.Μακεδονίας : Ξεμπλοκάρουν έργα υποδομής στο Δήμο Δέλτα

Στη συνάντηση αποφασίστηκε η  άμεση ενεργοποίηση της διαδικασίας δημοπράτησης του έργου ασφαλτόστρωσης της επαρχιακής οδού (ΕΠΟ 5) που συνδέει την είσοδο της εθνικής οδού από Αθήνα στα Νέα Μάλγαρα μέχρι την έξοδο από τον οικισμό των Κυμίνων προς τη Χαλάστρα.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου μάλιστα θα ασφαλτοστρωθούν και τμήματα των δρόμων της Χαλάστρας, των Κυμίνων και των Νέων Μαλγάρων, που συνδέονται με την ίδια επαρχιακή οδό.

Το εν λόγω οδικό δίκτυο ανήκει στα γεωγραφικά όρια του δήμου Δέλτα, όμως είναι αυξημένης κυκλοφορίας και ευρύτερης αναγκαιότητας και χρησιμότητας, επειδή αποτελεί τη βασική σύνδεση των πολλών εργοστασίων και μεταφορικών εταιρειών της περιοχής Χαλάστρας, Ν. Μαλγάρων, Κυμίνων, Ανατολικού κτλ. με την εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Στην ίδια σύμβαση περιλαμβάνονται επίσης :

Ασφαλτόστρωση ανώνυμης χαλικοστρωμένης αγροτικής οδού στα Κύμινα, που συνδέει τον οικισμό με την ασφαλτοστρωμένη οδό προς το αλιευτικό καταφύγιο, μήκους 1,3 χλμ.

Ασφαλτόστρωση χαλικοστρωμένου τμήματος μήκους 1,7 χλμ., της νότιας παράπλευρης βοηθητικής οδού, της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Αθηνών.