ΔΗΜΟΣ Δέλτα : Πέντε κινητές μονάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας επισκέφθηκαν σήμερα τον δήμο Δέλτα

Πέντε κινητές μονάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας επισκέφθηκαν σήμερα τον δήμο Δέλτα προκειμένου να διενεργήσουν σε δημοτικούς υπαλλήλους προληπτικούς ελέγχους με τη μέθοδο των τεστ μοριακής ανίχνευσης κορωνοϊού. Οι έλεγχοι έγιναν στο πλαίσιο προγράμματος δειγματοληψίας που διενεργείται με μέριμνα του ΕΟΔΥ σε πανελλαδικό επίπεδο.

Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν σε εργαζόμενους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, όπως το προσωπικό των κοινωνικών υπηρεσιών, του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», σε υπαλλήλους στα ΚΕΠ και εργαζομένους στην υπηρεσία καθαριότητας.

Συνολικά εξετάστηκαν 130 υπάλληλοι που ειδοποιήθηκαν από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου ενώ σε επόμενη φάση στο προσεχές διάστημα θα εξεταστούν και άλλοι εργαζόμενοι.

«Στις κοινωνικές υπηρεσίες οι υπάλληλοι σε αυτήν την κρίσιμη χρονική περίοδο επιτελούν ένα πολύ σπουδαίο έργο, βοηθώντας τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη την φροντίδα και τη στήριξη τηρώντας πάντα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας. Οι εργαζόμενοι βρέθηκαν κοντά σε δημότες, παρέχοντα βοήθεια όπου χρειαζόταν. Με την πολύτιμή βοήθεια του ΕΟΔΥ μπορούμε να διαπιστώσουμε αν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την υγεία των υπαλλήλων» τόνισε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Δημόσιας Υγείας  και ευχαρίστησε την υπεύθυνη του προγράμματος Κατερίνα Μπατόγια.

Το προσωπικό στις υπηρεσίες καθαριότητας χωρίστηκε σε ομάδες και οι πρώτοι 100 υπάλληλοι ειδοποιήθηκαν για να υποβληθούν στο τεστ μοριακής ανίχνευσης.

«Οι υπάλληλοι στη καθαριότητα όλο αυτό το κρίσιμο χρονικό διάστημα βρίσκονται στο δρόμο για την αποκομιδή των απορριμμάτων, το πλύσιμο των δρόμων, την αποκομιδή μπαζών και το κόψιμο των χόρτων και είναι εκτεθειμένοι στον κίνδυνο μόλυνσης από κορονοϊό πάρα τα μέτρα προστασίας που λαμβάνουμε καθημερινά» υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής
Κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ θα συνεχίσουν το επόμενο διάστημα την πραγματοποίηση ελέγχων και σε άλλες υπηρεσίες του δήμου Δέλτα.