Δήμος ΔΕΛΤΑ : Στο 1ο δημοτικό σχολείο Σίνδου το πρωί ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης

Το 1ο δημοτικό σχολείο Σίνδου επισκέφτηκε το πρωί ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης , προκειμένου να διαπιστώσει δια ζώσης πως κύλισε η πρώτη ημέρα επανεκκίνησης της σχολικής χρονιάς.

Ο κ. Ιωαννίδης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αντώνη Αντωνιάδη και τον διευθυντή του σχολείου Μωυσή Τσιρίδη περιηγήθηκε στους χώρους του σχολείου ενώ επισκέφτηκε τμήμα της 6ης τάξης και συνομίλησε με τους μαθητές οι οποίοι του εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την επιστροφή τους στα θρανία.

Ο δήμαρχος αφού διαπίστωσε ότι όλα λειτουργούν ομαλά έδωσε στους μαθητές συμβουλές για να περνούν την ημέρα τους δημιουργικά και με ασφάλεια χρησιμοποιώντας αντισηπτικά και κρατώντας αποστάσεις από τους συμμαθητές τους στα διαλλείματα.

«Διαπίστωσα την χαρά των παιδιών που ξαναβρήκαν τους δασκάλους και τους φίλους τους κάτι πολύ σημαντικό για την επανεκκίνηση της κοινωνίας μας και την λειτουργία της σε ρυθμούς κανονικότητας. Στον δήμο Δέλτα κάναμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να δημιουργήσουμε συνθήκες ασφάλειας για τους μαθητές, τους δασκάλους και τους γονείς ώστε να εμπιστευτούν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Αντώνη Αντωνιάδη και τον αντιπρόεδρο της Πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Θοδωρή Βαλάρη για την αποτελεσματικότητα στην προετοιμασία των σχολείων» τόνισε ο δήμαρχος Δέλτα.

Η προσέλευση μαθητών ξεπέρασε το 80%

Η επανεκκίνηση της σχολικής χρονιάς στα δημοτικά και νηπιαγωγεία του δήμου Δέλτα έγινε με απόλυτη επιτυχία καθώς είχε προηγηθεί η προετοιμασία των σχολικών μονάδων σε όλα τα επίπεδα για να υποδεχτούν τους μαθητές, σύμφωνα με τον δήμο.

Με τις οδηγίες του δημάρχου και τη συνεργασία του προέδρου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αντώνη Αντωνιάδη και του αντιπροέδρου της Πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Θοδωρή Βαλάρη, έγιναν οι απολυμάνσεις σε όλα τα σχολικά κτήρια και παραδόθηκαν καθαριστικά και απολυμαντικά σε όλες τις σχολικές μονάδες, ενώ τοποθετήθηκαν και ειδικές σημάνσεις και ενημερωτικές αφίσες ακολουθώντας τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας.

Επίσης εκπονήθηκε πρόγραμμα για την καθαριότητα των σχολείων βασισμένο στις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας. Οι καθαρίστριες μπαίνουν καθημερινά στις 10.30 σε όλες τις αίθουσες για την απολύμανση τους ενώ στο δεύτερο διάλλειμα επαναλαμβάνουν τη διαδικασία καθαρισμού.

Σε όσα σχολεία δεν επαρκούσαν οι καθαρίστριες, έγιναν συμβάσεις με συνεργεία καθαρισμού για να ακολουθηθεί πιστά ο σχεδιασμός καθαριότητας των δημοτικών σχολείων.

Οι διευθυντές –  τριες των δημοτικών σχολείων ετοίμασαν τους χώρους και τοποθέτησαν τα θρανία σε απόσταση δύο μέτρων ενώ δημιούργησαν και αίθουσες απομόνωσης για να φιλοξενήσουν πιθανό κρούσμα κορωνοϊού.

Τις προηγούμενες ημέρες συνεργεία της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας καθάρισαν και απολύμαναν τις αυλές των σχολείων ενώ έκοψαν και χόρτα γύρω από τα σχολεία.

Η έγκαιρη προετοιμασία των σχολείων είχε σαν αποτέλεσμα την μαζική προσέλευσης των μαθητών καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αρμόδιας Σχολικής Επιτροπής ξεπέρασε το 80% σε όλο τον δήμο Δέλτα.

 

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σίνδου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Δέλτα-Υψηλή η ...