ΔΗΜΟΣ Δέλτα : Ικανοποίηση… για τη γραμμή 55Χ

Ένα αίτημα μηνών του δημάρχου Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη ικανοποιείται και τίθεται σε εφαρμογή από το Σάββατο 11 Ιουλίου. Πρόκειται για την γραμμή 55Χ που από το πρωί του Σαββάτου θα  εξυπηρετεί  κυρίως τους εργαζομένους και τους φιλοξενούμενους της Δομής Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά.

Μέσω της γραμμής 55Χ, που  θα λειτουργήσει ενισχυτικά της γραμμής 55 Σταυρούπολης Ωραιοκάστρου θα εκτελούνται  δέκα επιπλέον δρομολόγια τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα. Για την υλοποίηση αυτού του αιτήματος προηγήθηκε ένας μαραθώνιος διαβουλεύσεων και συναντήσεων, που άρχισαν τον περασμένο Νοέμβριο, με τον Γιάννη Ιωαννίδη να ασκεί πιέσεις και να ζητά άμεση υλοποίηση των δρομολογίων. Αρχικά ο ΟΑΣΘ απάντησε θετικά στην υλοποίηση του νέου δρομολογίου. Ακολούθησαν τρεις  μήνες διεργασιών και διαβουλεύσεων, μεταξύ του  Ο.Σ.Ε.Θ, της κοινοπραξίας ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε., του Δήμου Δέλτα, του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της διοίκησης της Ανοιχτής Δομής Προσωρινής Υποδοχής Διαβατών η γραμμή 55Χ ολοκληρώθηκε.

Ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εφαρμογή της απόφασης για την δρομολόγηση της γραμμής. Μάλιστα ευχαρίστησε την διοίκηση των ΚΤΕΛ που παραχωρεί σύγχρονα και  άρτια εξοπλισμένα λεωφορεία για την εκτέλεση των δρομολογίων και τις διοικήσεις του ΟΑΣΘ και του ΟΣΕΘ που υλοποιήσαν το αίτημα της διοίκησης του δήμου Δέλτα.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που από αύριο ξεκινά επιτέλους το δρομολόγιο της γραμμής 55Χ για την εξυπηρέτηση εργαζομένων και φιλοξενούμενων της δομής Αναγνωστοπούλου προς τον Σιδηροδρομικό σταθμό. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την διοίκηση του ΚΤΕΛ που τροφοδότησε αυτήν την γραμμή με σύγχρονα λεωφορεία για την άνετη μετακίνηση των  επιβατών. Από τον περασμένο Νοέμβριο μετά τη συνάντηση που είχα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ κ Γιώργο Σκόρδα, πέρασαν επτά μήνες για να εφαρμοστεί μια απόφαση που από την αρχή ήταν όλοι σύμφωνοι με την υλοποίηση της.   Επιτέλους σήμερα η υπόθεση ξεμπλόκαρε και έχουμε τη χαρά και την ικανοποίηση να υποδεχόμαστε τα σύγχρονα λεωφορεία του ΚΤΕΛ που θα υλοποιήσουν αυτά τα δρομολόγια» τόνισε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης.

Η γραμμή 55Χ που θα ξεκινά από τον τερματικό σταθμό της Σταυρούπολης θα περνά  μπροστά από το στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου και θα καταλήγει στον ΟΣΕ.  Οι δημότες και οι εργαζόμενοι σε Διαβατά και Νέα Μαγνησία θα μπορούν να μεταβαίνουν πιο γρήγορα στη Θεσσαλονίκη καθώς θα αποφορτιστεί η γραμμή 54.

Τα δρομολόγια της γραμμής 55Χ είναι τα εξής:

https://1.bp.blogspot.com/-OjURUoyzzb4/XwVamXlW2aI/AAAAAAABoOc/HPeZ6vsicXUIsfUJgS6-3S7zkWEuMKuPQCLcBGAsYHQ/s280/Untitled-2.jpg