ΔΕΛΤΑ – Γιάννης Ιωαννίδης: Με συντονισμένες ενέργειες προλάβαμε τα χειρότερα στη Χαλάστρα

Η πρόσφατη ισχυρή νεροποντή που έπληξε τη Χαλάστρα και η άμεση επέμβαση της ΔΕΥΑΔΔ είχε σαν αποτέλεσμα την διάσωση της κοινότητας από πλημμύρες.

Ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης συνεχάρη τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΔΔ Σπύρο Σταμάτακη για τις άμεσες ενέργειες, τους δημοτικούς συμβούλους Αχιλλέα Χαντέ και Θοδωρή Βαλάρη καθώς και τον πρόεδρο και τα μέλη του  ΤΟΕΒ

και ζήτησε την επαγρύπνηση των συνεργείων για να παραμείνουν φρεάτια και κανάλια της περιοχής καθαρά για ενδεχόμενη νέα ισχυρή νεροποντή.

«Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι το κανάλι που οδηγεί τα νερά της βροχής στη θάλασσα ήταν γεμάτο χόρτα και φερτά υλικά ενώ τα μηχανήματα στο αντλιοστάσιο δεν είχαν συντηρηθεί για χρόνια με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η απορροή των ομβρίων υδάτων. Η περιοχή είναι πολύ ευαίσθητη στα έντονα καιρικά φαινόμενα και χρειάζεται η συμβολή όλων μας για να διατηρούνται τα φρεάτια και το κανάλι καθαρά από χόρτα και σκουπίδια για να μην κινδυνεύσουν περιουσίες σε ενδεχόμενη νέα ισχυρή βροχή» τόνισε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης.

Στο μεταξύ η  αυτοψία που έγινε την Παρασκευή από συνεργεία της ΔΕΥΑΔΔ έδειξε ότι στο κανάλι στην περιοχή «Αμερικάνος» όπου συγκεντρώνονται τα νερά της βροχής για να οδηγηθούν στη θάλασσα υπήρχαν ζημιές και οι αντλίες που είχαν τοποθετηθεί στην περιοχή είχαν καταστραφεί με αποτέλεσμα να κινδυνέψει η Χαλάστρα με πλημμύρες.

Ευτυχώς χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της ΔΕΥΑΔΔ με τη συνδρομή των δημοτικών συμβούλων κ Αχιλλέα Χαντέ και Θοδωρή Βαλάρη και του ΤΟΕΒ εντοπίστηκε το πρόβλημα και με τη συνδρομή 4 JCB, τρακτέρ και φορτηγών το κανάλι άνοιξε και μέσα σε λίγα λεπτά τα νερά βρήκαν διέξοδο προς τη θάλασσα.

Στην περιοχή σχεδιάζεται να γίνει νέο αντλιοστάσιο από τη ΔΕΥΑΔΔ με σύγχρονα μηχανήματα ώστε να  μην υπάρχει κίνδυνος πλημμυρών στην περιοχή.

«Εντοπίσαμε το πρόβλημα και προχωρήσαμε στην αποκατάσταση των βλαβών στις αντλίες ενώ το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε στην οριστική  λύση του με την αντικατάσταση των παλιών και φθαρμένων αντλιών από νέες και στη δημιουργία σύγχρονου αντλιοστασίου προκειμένου να γίνεται ομαλά η ροή των όμβριων προς τη θάλασσα και να μην κινδυνέψει ξανά η περιοχή από πλημμύρες» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ Σπύρος Σταματάκης και ανακοίνωσε ότι ήδη έχει δοθεί εντολή για την προμήθεια νέων μηχανημάτων.