Δήμος ΔΕΛΤΑ : Θέλω να συγχαρώ, όλες και όλους τους μαθητές του Δήμου Δέλτα

ΕΥΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΕΛΤΑ ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Θέλω να συγχαρώ, όλες και όλους τους μαθητές του Δήμου Δέλτα, που πέτυχαν να εισαχθούν στις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το θετικό αποτέλεσμα που έφεραν είναι απόρροια, της δικής τους πολύχρονης προσπάθειας, της πολύτιμης συμπαράστασης των γονιών τους, της συνδρομής των δασκάλων τους. Αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων μας. Έδωσαν την πρώτη μάχη της ζωής τους και την κέρδισαν. Τη μάχη της ένταξης, αρχικά στη φοιτητική κοινότητα και στη συνέχεια στην επιστημονική. Ας απολαύσουν, τη χαρά της επιτυχίας που με κόπο κατέκτησαν. Ο δρόμος της φοιτητικής ζωής που αρχίζει, είναι μακρύς, ωραίος και περιπετειώδης.

Δρόμος παιδείας, γνώσης, συλλογικής δράσης, ελεύθερης ανάπτυξης ιδεών και δημιουργικών πρωτοβουλιών. Έτσι τον βίωσα στη δική μου προσωπική εμπειρία, όπως και πολλοί άλλοι. Εύχομαι να δώσει ο Θεός, να ζήσω ως πατέρας για το γιό μου, αυτή τη χαρά. Η επιτυχία τους αποτελεί επιβράβευση της προσπάθειας που έκαναν, αλλά και της στήριξης και των θυσιών, στις οποίες υποβλήθηκαν οι οικογένειές τους, σε δύσκολες εποχές.

Εύχομαι από καρδιάς, στους νέους φοιτητές και φοιτήτριες, καλές σπουδές με την πεποίθηση πως η πορεία τους θα τους αναδείξει χρήσιμους επιστήμονες και ενεργούς πολίτες για τον τόπο μας. Επίσης, οφείλω να επισημάνω για τα παιδιά μας που δεν κατάφεραν φέτος να εισαχθούν στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, ότι δεν πρέπει να απογοητεύονται. Τίποτε δεν τελείωσε. Οι εξετάσεις αυτές, ήταν μόνο μία από τις πολλές ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν στη ζωή σας. Πολλές φορές στη ζωή, οι δυσκολίες ανοίγουν νέους δρόμους, μας κάνουν πιο δυνατούς και ενισχύουν τη θέληση να πετύχουμε το στόχο μας. Εύχομαι κάθε επιτυχία στις μελλοντικές σας επιλογές και προσπάθειες.

Ευχαριστώ από καρδιάς, όλους όσους συνέβαλλαν στη θετική έκβαση. Την άοκνη συνδρομή δασκάλων, καθηγητών, την ψυχική και υλική υποστήριξη των γονέων. Συγχαιρω ολόψυχα, όλα τα παιδιά μας, και διαβεβαιωνω πως είμαστε περήφανοι για εσας, θα είμαστε δίπλα σας στα επόμενα βήματα σας …