ΕΠΙΣΤΟΛΗ Διαμαρτυρίας … προς την δημοτική αρχή του ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ  !

Από τον συνδημότη μας κ. Δάδο Θεοχάρη  πήραμε και δημοσιεύουμε την ποιο κάτω

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ! προς την δημοτική αρχή του ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ 

 

ΟΤΑΝ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΕΚΔΙΚΗΣΗ

Αγαπητοί συνδημότες μου του Δήμου Δέλτα. Τόλμησα κι εγώ ως δημότης και ως καταστηματάρχης να αναρτήσω μια φωτογραφία στις 27 Αυγούστου και να ασκήσω δημόσια κριτική στους υπεύθυνους για την καθαριότητα.

Ο λόγος ήταν ότι για μέρες δεν έστελναν απορριμματοφόρο για να πάρει τα ανακυκλώσιμα από τους κάδους έξω από το κατάστημά μου με αποτέλεσμα να έχω σοβαρό πρόβλημα.

Ξέρετε τι εισέπραξα ως δημότης από τους διοικούντες οι οποίοι πριν ένα χρόνο ζήτησαν τη ψήφο μας για να είναι στη θέση αυτή προκειμένου να λύνουν τα προβλήματά μας και να φέρουν ένα νέο ήθος στη διοίκηση;

Μη πάει ο νους σας στη συγνώμη. Έτσι θα έκανε κάποιος ευσυνείδητος δημοτικός άρχοντας. Αρχικά εισέπραξα δημόσιους χαρακτηρισμούς από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Κυριακίδη ότι είμαι ανάγωγος, λασπολόγος, ότι προκαλώ την κοινή λογική και ότι απευθύνω ανυπόστατες κατηγορίες με ‘’στημένες’’ φωτογραφίες. Και τελικά (δείχνοντας την εκδικητική τους λογική) έστειλαν συνεργείο και μου αφαίρεσαν τους κάδους ανακύκλωσης έξω από το κατάστημά μου όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες.

Συμπέρασμα : μη διανοηθείτε φίλοι μου να ασκήσετε κριτική στους τωρινούς διοικούντες. Κινδυνεύετε να μείνετε χωρίς κάδους, να μη σας κόβουν τα χόρτα στο παρκάκι σας, να σας βγάλουν τη λάμπα από την κολόνα φωτισμού, ίσως κάποιος αύριο να σας κόψει και το νερό στο σπίτι σας. Καθίστε λοιπόν φρόνιμα και χαμηλά το κεφάλι.

ΥΓ Επειδή η γενιά μου έχει την τύχη να ζει σε καθεστώς δημοκρατίας, δηλώνω στον κ. Κυριακίδη και στη διοίκηση του Δήμου ότι κανείς τους δεν θα μπορέσει να βάλει φίμωτρο στους δημότες. Και αν δεν επανέλθουν οι κάδοι έξω από το κατάστημά μου (για τους οποίους εγώ ως δημότης και ως επιχειρηματίας πληρώνω ανταποδοτικά τέλη), θα διεκδικήσω τα δικαιώματά μου με κάθε νόμιμο τρόπο και θα ζητήσω τον καταλογισμό ευθυνών. Εκδικητικές πρακτικές κύριοι στην ιδιωτική σας ζωή.

Όχι στο δημόσιο αξίωμα που υπηρετείτε.

Δάδος Θεοχάρης

 

ΟΙ ΔΥΟ  ΕΙΚΟΝΕΣ “ΜΙΛΑΝΕ” ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ !

*****************************************************************************************

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

Με αφορμή την ανάγωγη συμπεριφορά συνδημότη μας Theoxarhs Dados για τους κάδους Ανακύκλωσης θέλω να επισημάνω ότι η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών από τα Διαβατά γίνεται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή. Όσοι έχουν απορρίμματα για ανακύκλωση οφείλουν να τα αποθέτουν στους κάδους μια ημέρα πριν την αποκομιδή, όπως ορίζουν οι βασικοί κανόνες ανακύκλωσης που διδάσκονται στα σχολεία και αναφέρουν ότι τα ανακυκλώσιμα υλικά παραμένουν στα σπίτια μέχρι την ώρα της απόθεσης που είναι καθορισμένη και τοποθετούνται στους κάδους σε πιεσμένη μορφή.

Ο συγκεκριμένος δημότης που προφανώς δεν γνωρίζει αυτούς τους βασικούς κανόνες και όπως φαίνεται ασκεί μη γόνιμη κριτική λασπολογίας, επιλέγει να τοποθετεί τεράστιες χάρτινες κούτες ανοιχτές χωρίς να μπαίνει στον κόπο να τις διπλώσει, στους κάδους ανακύκλωσης αλλα και κάθε είδους χαρτικά όποτε αυτός κρίνει καθώς βρίσκονται μπροστά στο κατάστημα με χαρτικά είδη που διατηρεί.
Ο τρόπος που λειτουργεί προκαλεί την κοινή λογική και το αίσθημα δικαίου καθώς αντί να ζητήσει συγνώμη από τους πολίτες για την αντιπεριβαλλοντική συμπεριφορά του εξαπολύει ανυπόστατες κατηγορίες με «στημένες» φωτογραφίες για να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα.
Του ζητώ προσωπικά να συμμορφωθεί με τους κανόνες και να λειτουργεί προς όφελος του κοινού καλού και της προστασίας του περιβάλλοντος που όλοι στη διοίκηση του Δήμου και στην υπηρεσία καθαριότητας προσπαθούμε να διατηρήσουμε.