ΔΕΛΤΑTHESS : Λύσεις για το σχολικό συγκρότημα στα Διαβατά προωθεί ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης

Λύσεις για το σχολικό συγκρότημα στα Διαβατά προωθεί ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης προκειμένου να μην συνωστίζονται τα παιδιά τριών σχολείων σε ένα κτίριο και σε αίθουσες που βρίσκονται σε ημιυπόγειους χώρους. «Είναι ένα χρόνιο πρόβλημα που έχω δρομολογήσει την λύση του με τους αρμόδιους της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής και με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Προτείναμε τη μετεγκατάσταση τάξεων σε ένα καινούργιο σχολείο που λειτούργησε πρώτη φορά φέτος και βρίσκεται σε απόσταση μόλις 700 μέτρων και είμαστε σε αναμονή» τόνισε ο Γιάννης Ιωαννίδης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό North 98 και στην εκπομπή «ΒΟΡΕΙΟΣ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ».

Στην εφ όλης της ύλης συνέντευξη συζητήθηκαν οι προτεραιότητες της διοίκησης του Δήμου Δέλτα για θέματα καθημερινότητας των πολιτών.
Ο κ Ιωαννίδης κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για την κατάσταση που επικρατεί στον οικισμό Ρομά, υπογραμμίζοντας ότι η περιοχή έχει μετατραπεί σε μια υγειονομική βόμβα με τον Δήμο να προσπαθεί συχνά να μαζέψει τα σκουπίδια που κάθε τόσο συγκεντρώνονται πέριξ και εντός του οικισμού από ενέργειες αγνώστων που έχουν μετατρέψει τον δρόμο έξω από τον οικισμό σε χωματερή.
«Πριν από τέσσερις μήνες με την βοήθεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μαζέψαμε εκατοντάδες τόνους σκουπιδιών περιμετρικά του οικισμού Αγία Σοφία καθαρίζοντας όλη την περιοχή. Συνεχίζουμε την προσπάθεια αποκομιδής σκουπιδιών στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας , ωστόσο είναι αδύνατον να προλάβουμε τη συχνότητα απόθεσης απορριμμάτων και άλλων άχρηστων υλικών που πολλές φορές άγνωστοι τα πετούν ακόμη και μέσα στους κάθετους δρόμους τα οδού Πόντου εμποδίζοντας την κυκλοφορία των αυτοκινήτων ή τα βάζουν φωτιά προκαλώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα στην περιοχή» ανέφερε ο κ Ιωαννίδης και εξήγησε ότι έχει ζητήσει ολική ή μερική μεταφορά του οικισμού που κατασκευάστηκε πριν από 20 χρόνια για να φιλοξενήσει 220 οικογένειες και τώρα φιλοξενεί περισσότερους από 3500 ανθρώπους.