Δήμ. Δέλτα : SOS…για την συνεχιζόμενη απόρριψη ογκωδών απορριμμάτων πέριξ του οικισμού της Αγίας Σοφίας !

 

SOS εξέπεμψε ο Δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης για την συνεχιζόμενη απόρριψη ογκωδών απορριμμάτων πέριξ του οικισμού της Αγίας Σοφίας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Atlas TV, τονίζοντας ότι παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του Δήμου να καθαρίσει την περιοχή το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει.
Ο κ Ιωαννίδης υπενθύμισε ότι λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, με την συμβολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονία έγινε ολικός καθαρισμός της περιοχής με τεράστιο κόστος που ξεπέρασε τις 300.000 ευρώ , ωστόσο μέσα σε λίγο διάστημα ξαναγέμισε με σκουπίδια. Υπογράμμισε δε ότι γίνονται συχνές εξορμήσεις καθαριότητας στην περιοχή με τα μέσα που διαθέτει ο Δήμος Δέλτα ωστόσο μέσα σε λίγες ημέρες ξαναγεμίζει με σκουπίδια, μπάζα και κάθε λογής απορρίμματα.
Ο κ Ιωαννίδης τόνισε ότι ο Δήμος Δέλτα δεν διαθέτει δημοτική αστυνομία για να περιφρουρήσει την περιοχή και ζήτησε από την αστυνομία να πραγματοποιεί συχνότερους ελέγχους.
Μάλιστα όπως είπε το πρόβλημα γίνεται οξύτερο καθώς ο οικισμός της Αγίας Σοφίας όπου ζουν οι Ρομά έχει υπερδιπλασιαστεί σε πληθυσμό που ζει σε παραπήγματα και ανεξέλεγκτες κατασκευές ενώ ο υπερπληθυσμός προκαλεί και προβλήματα καθημερινότητας όπως το να βουλώνουν τα φρεάτια και να μπλοκάρει το δίκτυο αποχέτευσης. Ο κ Ιωαννιδης υπογράμμισε ότι ο οικισμός δεν μπορεί να συνεχίσει να υφίσταται με την μορφή που έχει σήμερα και ζήτησε από την Πολιτεία επιτέλους να συμβάλει με ένα συνολικό και ολοκληρωμένο σχέδιο.