Δήμ. ΔΕΛΤΑ : Κοινωνικός Πολιτιστικός Οργανισμός Δ.Δέλτα – Ενημέρωση

🆘ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ🆘
Στα πλαίσια του υφιστάμενου κινδύνου της διασποράς του κορωνοϊού covid -19 o Κοινωνικός Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Δέλτα ενισχύει το ήδη αναπτυγμένο δίκτυο συνεργασίας με τα Κέντρα Υγείας Διαβατών και Χαλάστρας.
Με απόφαση του Υπουργείου Υγείας τα περιφερειακά ιατρεία παραμένουν κλειστά μέχρι νεωτέρας.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών είναι επιτακτική η ανάγκη της ενεργοποίησης της άυλης συνταγογράφησης μέσω της ιστοσελίδας www.gov.gr .
Οι δημότες μπορούν να ζητήσουν νεα συνταγογραφήση ή επανεκδόση συνταγών κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας/ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τον θεράποντα ιατρό ή τους υπαλλήλους που είναι υπέυθυνοι για τα θέμάτα αυτά αφού προηγουμένως ο ασθενής ενεργοποιήσει την άυλη συνταγoγράφηση.
Η νοσηλευτρία του Κ.Α.Π.Η Ν. Μαλγάρων, οι υπάλληλοι του ιατροκοινωνικού κέντρου Σίνδου και οι υπάλληλοι των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» αναλαμβάνουν τη διεκπεραιώση των θεμάτων που αφορούν στη συνταγογράφηση και αγορά/διανομή φαρμακών.
Πιο συγκεκριμένα :
Α) οι δημότες Κυμίνων –Ν. Μαλγάρων που εξυπηρετούνται γεωγραφικά από το Κέντρο Υγείας Χαλάστρας κλείνουν ραντεβου στα τηλεφωνα επικοινωνίας του Κέντρου Υγείας και στη συνέχεια τους καλεί η νοσηλεύτρια του ΚΠΟΔΔ για να δηλώσουν τι επιθυμούν να συνταγογραφήσουν. Αφου συνταγογραφηθούν η νοσηλεύτρια διανέμει τις συνταγές στα κατά τόπους φαρμακεία της επιλογής τους και πηγαίνουν οι ασθενείς ή εξουσιοδοτημένα άτομα να εκτελέσουν τις συνταγές και να παραλάβουν τα φάρμακα τους. Οι δημότες Ανατολικού- Χαλάστρας κλείνουν ραντεβού και εξυπηρετούνται από το Κέντρο Υγείας. Υπενθυμίζεται ότι σε όλες τις περιπτώσεις ο ασθενής πρέπει να έχει ενεργοποιήσει πρώτα την άυλη συνταγoγράφηση. Σε έκτακτες περιπτώσεις ή ωφελούμενους του προγράμματος « Βοήθεια στο Σπίτι» την διεκπεραίωση του ραντεβού, της αγοράς και διανομής συνταγών – φαρμακων την πραγματοποιούν οι υπάλληλοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
Τηλέφωνο για ραντεβού στο Κέντρο Υγείας Χαλάστρας: 2313313745 από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:30- 13:30
Τηλέφωνο για πληροφορίες για θέματα/διαδικασία συνταγογράφησης: 2391041222 Υπεύθυνη: Αγγελούδη Μαρία (Νοσηλεύτρια του Κ.Α.ΠΗ Ν. Μαλγάρων – Περιφερειακού Ιατρείου Ν. Μαλγάρων – Κυμίνων)
Τηλ επικοινωνίας προγράμματος « Βοήθεια στο Σπιτι» για Μάλγαρα – Κύμινα/ Βραχιά:2391041951 / 2391041980 Υπέυθυνες: Καμάρα Δήμητρα (Κοινωνική Λειτουργός ΒΣΣ) – Θεοδοσιάδου Ελένη (Κοινωνική Λειτουργός ΒΣΣ)- Δελίογλου Αλεξία (Νοσηλεύτρια ΒΣΣ)
Τηλ επικοινωνίας προγράμματος « Βοήθεια στο Σπίτι» για Χαλάστρα – Ανατολικό: 2313337723 Υπεύθυνη: Κουκουρίκη Χριστίνα (Ψυχολόγος ΒΣΣ)
Β) οι δημότες που εξυπηρετούνται γεωγραφικά από το Κέντρο Υγείας Διαβατών κλείνουν ραντεβου στο τηλεφωνο επικοινωνίας του ιατροκοινωνικού κέντρου Σίνδου, δηλώνουν τι επιθυμούν να συνταγογραφήσουν και στη συνέχεια ενημερώνονται από τους υπεύθυνους υπαλλήλους του ιατροκοινωνικού κέντρου για την πορεία της συνταγογράφησης έτσι ώστε να παραλάβουν κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού τις συνταγές – φάρμακα. Οι δημότες Διαβατών – Ν.Μαγνησίας κλείνουν ραντεβού και εξυπηρετούνται από το Κέντρο Υγείας.
Υπενθυμίζεται ότι σε όλες τις περιπτώσεις ο ασθενής πρέπει να έχει ενεργοποιήσει πρώτα την άυλη συνταγoγράφηση. Σε έκτακτες περιπτώσεις ή ωφελούμενους του προγράμματος « Βοήθεια στο Σπίτι» την διεκπεραίωση του ραντεβού, της αγοράς και διανομής συνταγών – φαρμάκων την πραγματοποιούν οι υπάλληλοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
Τηλ επικοινωνίας Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» (Σίνδος – Καλοχώρι) -Ιατροκοινωνικού Κέντρου για θέματα συνταγογράφησης: 2310799697

Υπεύθυνοι: Μπαλτά Καλλιόπη (Νοσηλεύτρια Ιατροκοινωνικού Κέντρου) Αθανασιάδης Ιωάννης (Νοσηλευτής Ιατροκοινωνικού Κέντρου)

Τηλ επικοινωνίας προγράμματος « Βοήθεια στο Σπίτι» για (Διαβατά – Ν. Μαγνησία): 2310783555

Υπεύθυνη: Σουμπάρα Μαλαματένια (Ψυχολόγος ΒΣΣ)