Αστυνομικά : Δύο γυναίκες εξέδιδαν 40χρονη αλλοδαπή σε οίκο ανοχής

Στη σύλληψη δύο γυναικών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο ειδικής επιχειρησιακής δράσης που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην εμπορία ανθρώπων.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπές ηλικίας 31 και 59 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για μαστροπεία και παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η Αρχή.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στη δυτική Θεσσαλονίκη εντοπίσθηκε η 31χρονη να λειτουργεί παράνομο οίκο ανοχής, ο οποίος στερούταν σχετικής αδείας και είχε παραβιασθεί πρόσφατη σφράγισή του από το Δήμο Θεσσαλονίκης, με υπάλληλο την 59χρονη.

Εντός του οίκου εργαζόταν ως εκδιδόμενη 40χρονη αλλοδαπή, στερούμενη πιστοποιητικού άσκησης επαγγέλματος, ενώ τα έσοδά της τα παραλάμβανε η 59χρονη για λογαριασμό της 31χρονης, μέρος των οποίων απέδιδαν και στην εκδιδόμενη.

Σημειώνεται ότι για την 31χρονη ενεργείται κύρια ανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα Θεσσαλονίκης, κατόπιν δικογραφίας που σχημάτισε η ανωτέρω Υπηρεσία το 2020 για εμπορία ανθρώπων σε βάρος ανηλίκου και μαστροπεία.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.