Δήμος Δέλτα : Αψογη η συνεργασία του Δήμου με τα σώματα ασφαλειας

Την άψογη συνεργασία του Δήμου Δέλτα με την πυροσβεστική το λιμενικό τον στρατό την αστυνομία και τους ιδιώτες εξήρε ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννιδης στη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με θέμα «Ετοιμότητα Αντιμετώπισης Κινδύνων αντιμετώπιση κινδύνων από την Εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, Χιονοπτώσεων και Παγετο.

Στη σύσκεψη που έγινε παρουσία του προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας του δήμου Δέλτα Αντώνη Παπαδογιάννη, διαπιστώθηκε η ετοιμότητα όλων των υπηρεσιών και των φορέων για την αποφυγή καταστροφικών συνεπειών στην περιοχή εν όψει χειμώνα κατά την πιθανή εκδήλωση ακραίων φαινομένων.

Ο Δήμος Δέλτα για την περίοδο 2023 -2024 έχει προμηθευτεί αλατι αποχιονισμού για τις τρεις δημοτικές ενότητες, έχουν ήδη ανανεωθεί οι συμβάσεις με εκχιονιστικά μηχανήματα ενώ ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση σειρήνων σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις.

Ο κ Ιωαννιδης τόνισε ότι παρά την ιδιαιτερότητα της περιοχής που βρίσκεται ανάμεσα σε τρία ποτάμια ο μέχρι σήμερα συντονισμός των υπηρεσιών ήταν άψογος λειτουργώντας κυρίως προληπτικά ενω όπου χρειάστηκε επιτεύχθηκε η καίρια παρέμβαση για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων.

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των αναχωμάτων του ποταμού Αξιού και του καθαρισμού των εκβολών του που έχει να γίνει πολλά χρόνια παρά τις οχλήσεις από την δημοτική αρχή.

Την ετοιμότητα και την διαθεσιμότητα του στρατού σε κάθε ανάγκη τόνισε ο εκπρόσωπος της 3ης ΜΕΡΥΠ

Από την πλευρά της ΕΤΒΑ τονίστηκε η άψογη συνεργασία και η άμεση ανταπόκριση του Δήμου για το άνοιγμα των δρόμων μέσα στη ΒΙΠΕΘ

Από την πλευρά της αστυνομίας τονίστηκε η ετοιμότητα για τυχόν λήψη έκτακτων μέτρων ενώ εκ μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τονίστηκε η εγρήγορση για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων.